’Het licht schijnt in de duisternis’

”Ken U Zelven”

Vrijmetselaarsloge no. 102, Zuid-Oost Friesland.

Links: De logezaal voor lezingen en voordrachten. Op de achtergrond de huisbibliotheek. Na iedere officiële  bijeenkomst eten we gezellig samen. De maaltijden bereiden we zelf. 

​

Na een voordracht genieten we van een drankje en hapje. Partners zijn tijdens algemene culturele avonden van harte welkom.

Veldloge: Eén keer per jaar houden we een bijeenkomst

in de open lucht zoals militaire loges dat eertijds deden.

Aansluitend is er dan een informele gezellige BBQ.

Boven: De rituele ruimte of werkplaats. Hier worden leden aangenomen tot leerling-, bevorderd tot gezel-, en verheven tot meester-vrijmetselaar. Ook de andere rituele bijeenkomsten spelen zich hier af. Bijeenkomsten die zeker tot nadenken stemmen.

Een broederlijk inwijdingsgenootschap waar je je meteen welkom voelt.

”Was ik maar eerder lid geworden”, hoor je nog wel eens een vrijmetselaar zeggen. Dus wat let je om contact met ons te zoeken. 

​

Stuur een mail met je naam en adres, dan krijg je een uitnodiging voor de avond voor belangstellenden. Je partner is ook welkom. 

Mail sturen

​

Wie zijn er lid van onze Friese loge ’Ken U Zelven’?

Leden komen uit verschillende beroepsrichtingen. Dat maakt het lidmaatschap van deze broederschap interessant: onderwijs, medisch beroep, accountancy, productiemedewerker, (oud)militairen, technicus, graficus, advocaat, personeelsmedewerker.

De jongste leden zijn dertigers, de oudsten boven de zeventig. Een bont gezelschap van serieuze levensgenieters.